Wat kosten zonnepanelen?

Natuurlijk een belangrijke vraag: wat kosten zonnepanelen? Vanzelfsprekend is de aanschaf van zonnepanelen een investering, maar dit verdient u ook weer terug. Over deze terugverdientijd leest u meer verderop op deze pagina. Naast dat u duurzaam bezig bent, bespaart u ook op uw energierekening. En dat merkt u in uw portemonnee en dat is positief. Hoe groot uw besparing is, hangt af van uw energieverbruik en de ligging van uw dak. Wilt u weten wat de kosten voor zonnepanelen zijn voor uw situatie? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij komen graag bij u langs. Met zonnepanelen kunt u ook profiteren van de (nog) bestaande regelingen.

De BTW op zonnepanelen

In Nederland kunt u de BTW op zonnepanelen terugvragen. Dit is indirect een subsidie van 21%. Wij regelen deze teruggave voor u, zodat u er verder geen omkijken naar heeft.

Terugverdientijd zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een investering, maar u verdient deze investering ook weer terug. We noemen dit de terugverdientijd op zonnepanelen. Deze tijd is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kunt u in zeven tot acht jaar uw investering terugverdienen. Aangezien zonnepanelen circa 25 jaar goed functioneren, profiteert u nog lange tijd van gratis stroom.

Salderingsregeling

T/m 2023 kunt u sowieso nog gebruikmaken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Dit houdt in dat het overschot van de energie die uw zonnepanelen opwekken, terug geleverd wordt aan het stroomnet. Die kunt u dus op een ander moment – bijvoorbeeld als het nacht is of de zon minder schijnt – weer gebruiken. Dit levert u de komende jaren nog veel voordeel op.

Vanaf 2023 gaat de regeling gewijzigd worden en wordt deze geleidelijk afgebouwd. Volgens de overheid leidt de aangepaste regeling tot een vergelijkbare terugverdientijd.

Subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie

Wilt u als bedrijf zijnde zonnepanelen laten plaatsen, dan komt u mogelijk u aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leest u hier meer over.

Met zonnepanelen kunt u profiteren van enkele gunstige regelingen. Heeft u een vraag of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op.